De openbaring van Pechtold? My ass!

Gisteren was er op een van de commerciële tokkiezenders een ‘debat’ in de aanloop naar de verkiezingen van 18 maart onder andere de waterschappen.
Het is belangrijk dat het waterpeil en de hoeveelheid begroeiing langs de kant in handen is van de juiste man of vrouw.
Ook is het van enorm belang dat de dijken en de binnenwaterwegen gevrijwaard worden van de dreiging van islamisering en jihadisme.

Dat was dan ook de reden dat er landelijke politici – een stuk of vijf in geen enkel opzicht van elkaar te onderscheiden zure witte mannen van middelbare leeftijd en geen enkele vrouw of jongere – aan het ‘debat’ deelnamen. Om ‘onze dijken’ die gefinancierd worden van ‘mijn belastingcentuh’ te beschermen tegen terrorisme, verklaarde hi-ha-ho-premier Rutte dat uitgereisde jihadstrijders maar beter dood kunnen gaan in de woestijn in Syrië.
Dat zullen de nazi’s die van plan zijn op de partij van wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars te gaan stemmen 18 maart roerend en vinger likkend met hem eens zijn.
Ook degenen binnen Rutte’s eigen partij de VVD die vinden dat je begrip moet hebben voor massamoordenaar Breivik en dat er concentratiekampen en getto’s moeten komen voor moslims zullen op zijn minst met instemming geknikt hebben.
Rutte reageerde trouwens op een stelling die net zo mensen verachtend en niets zeggend is als het antwoord erop van de ‘premier van alle Nederlanders’ die een eenmansclub (waarvan den Lijder geveld was door een griepje. Al-Baghdadi en zijn IS kunnen gerust zijn: een ‘geduchte tegenstander’ van het kalifaat gaat bij het eerste het beste griepje onderuit) met een zootje onderhorige nazi’s ‘een hele normale partij met hele normale standpunten’ vindt.

Wat voegt zo’n stelling nou eigenlijk toe aan een discussie die allang geen discussie meer is in een land waar mensen niet in mogen die mogelijk nieuwe ideeën zouden kunnen brengen of dingen zouden kunnen zeggen die strijdig zijn met de spruitjes-moraal waar alle anti-terreurwetgeving die er maar te verzinnen valt voor in stelling gebracht wordt ter verdediging ervan?
Wat voegt zo’n stelling nou eigenlijk toe in een land waar iedereen Charlie is zolang ie maar in de pas loopt van Asscher, Aboutaleb en Wilders op straffe van het achter je aan krijgen van de hooivorkbrigades die werkgevers bellen, politici opjutten sites ‘kalt’ te stellen en in toenemende mate je ook fysiek bedreigen?
Ook de opmerking van Alexander Pechtold van D66 dat met Rutte het ‘gedachtegoed’ (altijd ironisch dat woord als het gaat om iemand die slechts zijn onderbuik laat reutelen) van Wilders tegenover hem stond gisteren is geen verrassende constatering.

Overigens: D66 heeft als het gaat om de afbraak van de beschaving in dit land heel erg veel gemeenschappelijk met de wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars: kijk maar naar beider stemgedrag in de Tweede Kamer.
Maar die constatering van Pechtold kan toch onmogelijk opzienbarend genoemd worden want wie niet onder een steen geleefd heeft de afgelopen tien, vijftien jaar had al lang kunnen weten dat Rutte en Wilders volstrekt uitwisselbaar zijn.
Anders hadden ze toch niet samengewerkt in het eerste bruine regime sinds 1945 totdat Wilders besloot om opportunistische redenen dat het welletjes was? Als het aan Rutte had gelegen – die tijdens de nasleep van de moordpartij door een islamofoob in Noorwegen in de sloep zat van wannabe terrorist en vriend Jort Kelder of op een dansfeest was en het niet nodig vond geschrokken islamieten en niet-islamieten als ‘premier van alle Nederlanders’ de verzekering te geven dat iedereen in dit land veilig is en hoort te zijn – had die hele prettige samenwerking tot de dag van vandaag voortgeduurd.
Dus als Pechtold er gisteren pas achter kwam dat Rutte in feite net zo’n zwijn is als den Lijder zelve, is ie wat mij betreft rijkelijk laat.
Een premier in Nederland die anderen dood wenst…het is sinds Seyss-Inquart niet meer voorgekomen…tot gisteren.

Waarom had RTL niet een stelling in de trant van hoe noodzakelijk het is dat mensen veel meer met elkaar in gesprek gaan? Een stelling die uitdrukt hoe noodzakelijk het is dat mensen uit alle macht proberen het tij dat onherroepelijk richting een onvoorstelbare en bloedige tragedie dreigt te gaan te keren?
Het antwoord is simpel: RTL speelt gewoon zijn rol als Radio Mille Collines.
Iets anders kan het gewoonweg niet meer in dit gepolariseerde land. Het zat al vanaf de dag dat Wilders zijn kop opstak in die rol van den Lijder een platform geven omdat ie ‘de problemen bespreekbaar maakt.’
Verzoening, begrip kweken, hoor en wederhoor, feiten in plaats van de onderbuik…het zit gewoon niet in de mindset van media als RTL die jarenlang willens en wetens mee hebben gedaan het vuurtje van haat en aversie aan te wakkeren, er goed aan verdiend hebben en in zekere zin er afhankelijk van zijn geworden.
En den Lijder zelve? Rechts heeft de voor hen nuttige idioot al lang niet meer nodig om het fascisme in dit land te institutionaliseren en dus kon hij met of zonder griepje gisteren best wegblijven bij die vertoning.