De oorlog van Geert en Annabel

Het is oorlog, roepen Geert Wilders (PVV) en Annabel Nanninga van de Roze Khmer naar aanleiding van de walgelijke moordpartij gisteren in Parijs. Oorlog! Dat is niet aan dovemansoren gezegd, want Wilders’ tokkies gaan sinds de melding van Geert he-le-maal los op de social media. Moskeeën platbranden! Alle moslims uitroeien! Wie niet voor ons is, is tegen ons! Linkse collaborateurs moeten dood!

Gelukkig gaat het vooralsnog alleen om sufpiepers die van achter hun computer de meest vreselijke dingen durven roepen, maar in real life toch teveel gehecht zijn aan hun biertje, hun wokkels en de baggerreality van RTL op hun flatscreen-tv om daadwerkelijk tot actie over te gaan. Dat is het fijne van de social media: zelfs de lafste stumper of de sufste huisvader kan zich voordoen als een dappere soldaat van Geert die al die terroristische moslims weleens een lesje zal leren. Een stoere ava met kale kop en tattoo (niet noodzakelijkerwijs van jezelf), Nederlands vlaggetje erbij en klaar is Kees. Natuurlijk doe je dat niet onder je echte naam, want voor je het weet staat er een zelfmoordterrorist op de stoep of figureer je in een oranje gewaad in een YouTube-filmpje van IS. Daar waarschuwen Geert en Annabel je immers de hele tijd voor. En dat zou je natuurlijk niet willen.

Het zou daarom goed zijn als al de mensen die nu zo hard om oorlog roepen eens bij zichzelf te rade gaan wat dat eigenlijk inhoudt, oorlog. Misschien denken die mensen dat de oorlog van Geert en Annabel betekent dat Geert Wilders, Martin Bosma en de rest van de PVV-tweedekamerfractie, bijgestaan door Annabel Nanninga voor de broodnodige catering, met z’n dertienen al die moskeeën gaan platbranden en eigenhandig die moslims eruit gaan gooien. Maar nee meneer, mevrouw, zo werkt het niet. Geert en Martin blijven uiteraard, omringd door hun veelkoppige beveiliging, in Den Haag om het land door deze barre tijden van oorlog te kunnen leiden en Annabel moet toevallig nog een columnpje of wat voor Jalta schrijven, dus u, het PVV-stemvee, mag het vuile werk opknappen. Als u geluk heeft stuurt Geert af en toe een onderknuppel, bijvoorbeeld Dion Graus, naar het front om u moed in te spreken.

Dat houdt in, beste PVV-stemmer, dat u uit de luie stoel of van achter de tv of pc moet komen, het kogelvrije vest moet aantrekken, uw raketwerper en kalashnikov ter hand moet nemen en zelf achter de terroristen aan moet. Maar zoals u weet laten die zich niet zomaar uitroeien. Er zal bloed vloeien. U loopt de kans gewond te raken, gemarteld, onthoofd of gestenigd te worden. Wilt u dat? Of blijft u toch liever thuis naar Boer zoekt vrouw kijken met een pilsje in de hand? In het laatste geval is het misschien niet erg handig om de boel de hele tijd zo op te hitsen van achter uw pc. Misschien is het handiger om gekke Geert maar een beetje te laten roepen en malle Annabel haar rare stukjes te laten schrijven en uw zegeningen te tellen. En de volgende keer maar op een andere partij dan de PVV te stemmen. Dan hoeft die oorlog er misschien helemaal niet te komen. Wellicht kunt u een beetje beter uw best te doen om u te verplaatsen in uw moslim-medemens, die al jarenlang door Geert en Annabel en de rest van de PVV en de Roze Khmer getreiterd, in de hoek gezet en beledigd wordt. Want dat maakt de stemming er in ons mooie Nederland niet beter op, en het land niet veiliger.

Een klein beetje terughoudendheid kan wonderen verrichten. Gewoon eerst eens even rustig nadenken over de consequenties, voor uzelf, voor uw vrienden en familie en voor uw medemensen, voordat u begint te roepen om oorlog. Want oorlog, dat is wat er bijvoorbeeld in Syrië gebeurt. Dat uw vrienden en familieleden worden doodgeschoten en uw huis gebombardeerd. Wie wil dat nou? Niemand toch? Alleen mensen die niet goed bij hun hoofd zijn willen zoiets. Begrijpt u wel?