“De oorlog tegen kerstmis had waar kunnen zijn” – Ramautarsing (met aanvullingen)

Yernaz Ramaurtasing, de nr. 2 van Schorem voor Demagogie in Amsterdam, kweelde deze foto rond. Er is van alles ongeloofwaardig aan dit geheel, te beginnen met “secretariaat” via “ideologische overwegingen” naar de aankondiging dat die boom weg gaat, maar dan wel morgen.
De kerstboom, met de kerststol een duidelijke uiting van christendom-zonder-Christus, dus bij uitstek geschikt voor consumptie door PVV- en FVD-gelovigen.
Ramaurtasing kon het verhaal niet volhouden, al helemaal niet toen de Hogeschool Arnhem/Nijmegen een foto van hun kerstboom rondtwitterde. Hij haalde de foto weg, die moest uitdrukken dat de “War on Christmas” ook in Nederland is uitgebroken, en gaf de verklaring:

Ik heb mijn tweet over de kerstboom verwijderd omdat Het geen actie van de directie zelf was. De foto was echt en dus geen photoshop en de grap van student of medewerker is dus enorm geslaagd! Het feit dat zoveel mensen dachten dat het klopte zegt meer dan de foto zelf.

Net als de omgewaaide boom in Alphen a/d Rijn van vorig jaar zal dit eigentijdse anti-moslim-bloedsprookje heus wel zijn eigen leven blijven leiden in de kringen waarvoor het om te beginnen bedoeld was.

NAGEKOMEN:

De hogeschool laat weten:

een prachtige samenvatting van @Allochtoons