De NS en de KLM

De NS wil individuele schadevergoedingen gaan verstrekken aan overlevenden en nabestaanden van personen die de NS tijdens de Tweede Wereldoorlog naar kamp Westerbork transporteerde. De NS deed dat zonder verzet en verdiende er nog geld aan ook.
Prima. Ook voor moreel besef geldt: beter laat dan nooit.
Het doet bij mij wel een vraag rijzen: gaat het nou ook zo’n 75 jaar duren voordat de KLM schadevergoedingen gaat verstrekken aan overlevenden en nabestaanden van vluchtelingen die de KLM op verzoek van de Dienst Terugkeer en Vertrek heeft gedeporteerd en waar ze ook bakken met geld aan verdienen? En als dat weer zo’n ding is wat ik niet mag zeggen zonder een al dan niet geïnstitutionaliseerde stormvloed aan heilige verontwaardiging over me heen te krijgen, kan iemand me dan even uitleggen wat het verschil is? Ik zie namelijk geen verschil.

– Eerder verschenen bij: Dhjana