De nieuwe Pim

Demagoog Baudet heeft gewonnen. Nederland heeft verloren. Ik zag aan het eind van de avond een nieuwe Pim op het podium staan. De man zei niets, gebruikte veel woorden, en ze slikten het als zoete koek. Of nog beter; het ging er in als Gods woord in een ouderling. Ze waren gehypnotiseerd.

Voor dat de grote verlosser op het podium kwam, zagen we een dronken Nanninga die euforisch met een 06mevrouw-stem wist te melden dat ze heel blij was en ook wel trots, geloof ik. Maar die bijna niet rechtop kon blijven staan, of fatsoenlijk uit haar woorden kon komen, naar mijn idee van de alcohol. Dit neusje van de zalm, vol antisemitisme, racisme en onbeschoftheid, komt in de Eerste Kamer voor FvD.

Ook het wandelende wassen beeld moest nog wat uitleggen, vond hij, en ook dat vond het publiek prachtig. Eigenlijk vonden ze alles prachtig daar. Echt een feestje.

Toen ik die hele heisa zag bij en over FvD, dacht ik, ach nee hè, LPF en PVV weer helemaal opnieuw. Wat een ellende. Er zijn mensen die geschokt zijn door het succes van FvD, geen idee waar die mensen de laatste jaren hebben gezeten, maar voor mij is het geen schok. Ik ben er verdrietig over, net als dat ik verdrietig ben over het hedendaagse klimaat in de maatschappij, maar niet geschokt of verrast.

Bewezen is dat er ca. 15 – 20% van de mensen extreem-rechts cq fascistisch willen stemmen. Waarom? Omdat het kan. Omdat ze bang zijn. Bang voor alles. Omdat ze ontevreden zijn. Omdat ze dreinen als kleine kinderen, maar zogenaamd niet gehoord worden. Gisteren hebben ca. 6,4 miljoen mensen gestemd en ca. 921.000 op FvD, dat is 14,4% van de uitgebrachte stemmen.

Even voor de andere cijfers: er mogen ca 13 miljoen mensen stemmen in Nederland, daarvan hebben er 49,2%, dat is ca 6,4 miljoen, gestemd. Als je het aantal stemmen voor FvD uitzet over het totaal aantal mogelijke stemmen, dan heeft 7% van de Nederlanders op FvD gestemd. Op zich valt me dat dan weer mee. Maar die andere 50,8% hebben de boel dus laten lopen! Die 6,6 miljoen hebben het dus verkloot. Dank u wel! Doordat de helft te belazerd was om te gaan stemmen, zitten wij nu met een fascistische partij opgescheept, die helemaal euforisch is en het wachten is op de knokploegen.

Ik heb ook al commentaren gezien dat ‘we’ er maar aan moeten wennen, want Baudet gaat de dienst uit maken. Lijkt mij knap, hij heeft wel veel zetels binnen gehaald, maar is niet in één provincie alleenheerser. In elke provincie is een coalitie nodig van 4 partijen. Dus daar gaat de FvD stemmer al teleurgesteld worden. Want dat betekent, gezien de winst van GL, dat het óf samenwerken wordt met GL, of helemaal niks. En met allebei scoort hij geen punten. Maar dat Baudet de dienst uit gaat maken, doet me dan weer denken aan ‘Geert for President’, en ja die heb ik altijd komisch gevonden.

De tweede teleurstelling zal zijn dat het huidige kabinet gewoon blijft zitten. Want er zal ergens steun vandaan komen. Ook al riep Baudet heel dapper dat hij geen steun gaat geven*! Is niet nodig jochie, je kunt gewoon rustig niet aanwezig blijven en een wijntje drinken op je kamer. Alleen wel jammer dat wij, als belastingbetalers, daar toch wel veel voor moeten betalen, iedere maand.

*Inmiddels heeft Baudet toegegeven dat Nederland een coalitie land is en hij bereid is om compromissen te sluiten. Wow! Bijna net zo snel als Wilders die 65 = 65 liet vallen!

Dan nog even over de speech gisteravond, eerst was ik verbaasd, omdat ik het woord ‘uil’ niet verstond, maar door de link met Minerva, die wel kon maken. Ook ‘boreaal’ is een woord waar ik mijn hoofd van moet schudden. Leuk om tijdens je overwinningsspeech Nazi-termen te gebruiken, weten we gelijk waar je staat. (Boreaal heeft alles te maken met van oorsprong één Arisch volk, het stokpaardje van de nazi’s). Ik vroeg me ook af of alle leden die daar stonden, ooit wel eens een boek hadden uitgelezen. Ze stonden zo vol adoratie te kijken, dat ik me dat nog steeds afvraag. De meesten zullen niets van zijn gereutel hebben begrepen. Maar ‘HIJ’ zei het, dus het was goed. Ik vond het eng, heel eng.

Ik ben Keira, een moeraskelt en ik heb mijn blauwe lichaamsverf weer tevoorschijn gehaald, samen met mijn wapens, mijn geslepen pen en boosheid. Eerder schreef ik voor Krapuul en maakte me boos over Wilders (in een ander stuk meer daar over) en nu maak ik me boos over Baudet.