De Nederlandse toonkunstenaars van vandaag

Zoals PVV-minister Asscher het heeft over ‘dijkdoorbraken’ als het gaat om de suggestie te wekken dat Oost-Europese arbeidsmigranten hier massaal ‘onze banen’ komen inpikken, zo publiceerde de Nederlandse Toonkunstenaarsbond ooit deze karikatuur om de suggestie te wekken dat ‘die zwarten’ een toch al uitstervend beroep de nek om zouden draaien:

Racistische karikatuur Toonkunstenaarsbond

Dat was in 1930. Nu, vijfentachtig jaar later, is er bij de ’toonkunstenaars’ der media niet veel fundamenteel veranderd. We hebben het hier vaak genoeg had over hoe de hoeren van het Nederlandse journaille de wereld blijkbaar bezien. Elke keer weer blijft het schokkend als je je realiseert dat het niet alleen nazi-krant ‘De Telegraaf’ is welke met zijn karikaturale (en mensen verachtende) kijk op de wereld het venster op diezelfde wereld is voor talloze. De NRC van xenofobe fluim Peter Vandermeersch bracht vorig jaar deze cartoon in een poging de geesten rijp te maken voor een nieuwe golf westerse terreur in het Midden Oosten:

NRC Afschotrijp maken moslims

Gisteren trof ik in de Volkschbruine Haat- & Lasterbode een artikeltje aan van een of andere David P. Goldman over China. Het ging over het moderne China van deze eeuw, de eenentwintigste eeuw. En het ging vergezeld van dit plaatje:

China karikatuur

Kijk, daarom verbaast het me niet dat mensen in dit land net als in de VS massaal dom zijn, zich met het grootste gemak laten voorliegen, zich evenzo gemakkelijk laten ophitsen tegen anderen en zich van de ene oorlog in de andere laten manipuleren. Omdat de kranten die ze lezen en de programma’s die ze op televisie zien een karikatuur zijn die ver, heel ver af staat van de werkelijkheid. Ze krijgen het niveau à la de Nederlandse Toonkunstenaarsbond van 1930 voorgeschoteld. Dag in dag uit en met dezelfde karikaturale boodschap van oorlogsstokerij, wie terroristen zijn en wie niet, wie een bedreiging zijn en wie niet (en hoe dat morgen ineens allemaal anders kan zijn, zoals we zien bij de tragedie in Syrië). En uiteraard met hoe geweldig of de fundamentalistische leer van ‘de vrije markt’ wel niet is in een tijd dat de wereld letterlijk verdroogt en stikt in zijn eigen uitlaatgassen.

Overigens, het verhaaltje van die Goldman stelt ook geen ene fuck voor want het is het is dezelfde fantasieloze, meer dan grijsgedraaide grammofoonplaat van een Amerika dat de onbetwiste leider moet zijn van de wereld. Welnu, ik zie geen enkele reden waarom dat zo zou moeten zijn en ik zie van die opvatting alleen maar steeds meer ellende komen elders in de wereld.

Donder die televisie de deur uit, zeg uw abonnement op de bagger van Trouw, de NRC en de Volkschbruine Haat & Lasterbode en al die andere aan de leiband van banken, multinationals en wapenindustrieën lopende troep toch op: het is allemaal fascisme met bewegende plaatjes of verpakt in krantenpapier. Zoek zelf op internet naar alternatieve media. Praat met mensen en dan niet met die jankende, dreinende zeikerd van een buurman met zijn ‘ik ben helemaal niet racistisch maar’ (hoewel dat laatste tegenwoordig juist iets is om trots op te zijn naar het schijnt) of die oom op zo’n oervervelende Hollandse verjaardag met zijn gejoel over ‘van onze belasting centuh!’ maar met die islamitische buurman, die vrouw uit Afrika die elke week naar taalcursus gaat of die…nou ja:vul maar in want de mogelijkheden zijn net zo eindeloos als interessant en…leuk! Er zal een wereld voor u open gaan. 

Het onderschrift `China houdt niet van de wereld, althans niet van de wereld buiten China` is van een ironie op zich.
Gelukkig dat ‘Nederland’ zo houdt van de wereld. Hysterische gekken als Sybrand Buma en wannabe massamoordenaars en etnisch zuiveraars als verdachte Geert W. plus hun tokkie-aanhang in den lande staan daar garant voor.