De Nederlandsche Franzen von Papen anno 2014

Wat hebben Ahmed Marcouch, Sybrand Buma, Michel Rog, Frans Timmermans, Mark Rutte, Diederik Samsom, Ronald van Raak, Lodewijk Asscher, Kees van der Staaij maar ook bijvoorbeeld een Andries Knevel, Jeroen Pauw of Paul Witteman – to name just a few out of many – met elkaar en met Frans von Papen gemeen?
Dat zal ik even kort uitleggen en de bijgaande screenshots doen dan wel de rest van het verhaal.
De genoemden van anno 2014 hebben allemaal de opkomst van het fascisme en racisme gefaciliteerd waardoor thans Quinsy Gario moet vrezen voor zijn leven.
Het doet denken aan Frans von Papen die uitsluitend gedreven door eigenbelang en machtswellust de toen ‘minder, minder, minder’ joelende assholes faciliteerde en ermee pacteerde.
Dat hebben deze lui gedaan door selectief verontwaardigd te zijn over het racisme, door uit te spreken dat ze zich konden voorstellen op een nazi-partij van wannabe massamoordenaars en etnische zuiveraars te gaan stemmen en door demonstratief op de foto te gaan met een schertsfiguur rond 5 december terwijl mensen met argumenten proberen het racistische gejoel tegengas te geven en de discussie nog enigszins beschaafd te houden in een land waar dat steeds moeilijker gaat. Dat hebben ze gedaan door met nazi’s samen te werken in een regering, quasi-grappig te doen in tweets als iemand een normale vergoeding vraagt voor diensten (en die heel wat bescheidener is dan ze zelf bij elkaar harken met hun grote bek, leegloperij en leeghoofderij) of door bijna van de stoel te rollen van het lachen als een zieke geest suggereert een heel volk uit te roeien.
Dat hebben ze gedaan door nazi-ettertjes met kabouter Plop-microfoons te bejegenen alsof die lui normaal zijn en quasi-gevat met hun stompzinnigheden mee te doen (onderwijl trillend als een espenblad) of schouderophalend iets af te doen als ‘het is nou eenmaal zo.’
Of door elke avond ‘enge Arabieren’en PVV-nazi’s in hun talkshows op te voeren dan wel te zeggen dat ‘ze het er naar gemaakt hebben’ en ‘ze’ zijn – dat hoef ik hopelijk niet uit te leggen – de islamitische medeburgers van dit land bij wie het geteisem dat hier ter discussie staat nog niet voor een fractie van een moment in de schaduw kan staan als het gaat om zaken als fatsoen, moraal, bescheidenheid, inzet, competentie en talent.
Ze deden het door te wauwelen over ‘etnisch monopolie’ en ‘vernederen voor de eigen groep.’
Door te koketteren met en hun diarree de vrije loop te laten op nazi-blogs waar mensen uitgescholden worden voor ‘rifapen’ en gezellig met nazi’s op de foto te gaan.

Deze lieden die ik noemde hadden op grond van het feit dat ze een voorbeeldfunctie hebben en dat hun stem nou eenmaal meer zoden aan de dijk zet omdat ze meer in de picture staan dan jan lul uit de straat verderop, het opkomende racisme en fascisme van meet af aan consequent moeten veroordelen.
Verzet ertegen organiseren en compromisloos iedere vorm van racisme (dat uiteindelijk leidt tot fascisme en het verbranden van mensen) te bestrijden in plaats van er in mee te gaan uit angst voor de peilingen, omdat het financieel lekker oplevert of omdat het zo lollig en grappig is.
Maar al die genoemde mensen waar ik naar verwees zijn zonder uitzondering keizers zonder kleren, racistisch tuig van de richel als je het mij vraagt.
Een kort overzicht:

2014-11-17 Michel Rog graaipiet

2010-06-13 Ahmed de PVV'er

Frans Timmermans demonstratief met zwarte piet

2014-11-15 Fascist Knevel

Frans Timmermans met de nazivrienden van POWNed

Ook de excuus-Marokkaan van de Partij van etnisch monopolisten vindt altijd tijd voor een gezellig praatje met zijn nazi-vrienden van POWNed
Ook de excuus-Marokkaan van de Partij van etnisch monopolisten vindt altijd tijd voor een gezellig praatje met zijn nazi-vrienden van POWNed

En het leidde allemaal niet alleen tot het gejoel in een Haagse bierkelder om ‘minder, minder, minder’ maar ook tot dit:

2014-11-16 Pleidooi voor Einsatzgruppen...

2014-11-15 Moordoproep

2014-11-18 Crissie

2014-10-14 Quincy Gario onthoofding

2014-11-16 Naar de gaskamer

Zo kunnen we nog heel lang doorgaan: allemaal tuig dat zich gelegitimeerd voelt de meest gruwelijke dingen te zeggen en ermee te dreigen omdat politici en andere bekende figuren het fascisme en racisme genormaliseerd, aangemoedigd en gecultiveerd hebben.
Jaren lang. Al bijna twee decennia lang. Het de hemel in prijzen van een massamoordenaar en heuse oproepen tot het organiseren van Einsatzgruppen, het doodschieten van mensen, het bouwen van getto’s en concentratiekampen, het vergassen van mensen en al het andere waar Hitler, Heydrich, Göring en Goebbels hun vingers bij afgelikt zouden hebben.
(Maar die vergelijking mag je niet maken, want dan schiet Herr Minister van etnische registratie en overige schedelmeetzaken in de stress. Wel, ik doe het toch. Krijg de schijt maar Lodewijk Asscher).
Allemaal in niet onbelangrijke mate en wellicht vooral juist mede dankzij het gedrag van die keizers zonder kleren, die corrupte, hypocriete, incompetente uitvreters en volksmenners die volkomen losgeslagen zijn van de werkelijkheid.
Tot en met de dag van gisteren aan toe toen die hysterische gek van een Sybrand Buma er naar verluidt nog gewag van maakte zijn clubgenoot Rog reuze grappig te vinden.

Als Quinsy Gario, Peter Breedveld, Anouk, Tanja Jess of wie ook ingegeven door racistische motieven wat overkomt, is het omdat Marcouch, Buma, Rutte, Rog, Knevel en al die anderen die iets hadden kunnen doen om het wellicht te voorkomen, willens en wetens uit opportunisme en eigen belang verzaakt hebben!
Het zal deze von Papens heel zwaar worden aangerekend.
En wat mij betreft komen ze er iets minder makkelijk vanaf dan de intrigant die Hitler aan de macht bracht.