De lijdensweg van een chronisch zieke

Ik ben chronisch ziek sinds 2009. Onzichtbaar chronisch ziek. Niet psychisch ziek. Ze noemen het CVS, maar dat is niet echt relevant. Want dit artikel gaat over alle chronisch zieken die botsen op de muur van de huidige wetgevingen.

Wat mijn ziekte concreet inhoudt? Ik heb twaalf uur slaap per dag nodig. De uren waarop ik wakker ben moet ik vooral rusten. Kleine, rustige taakjes zijn moeilijk. Na het stofzuigen moet ik bijvoorbeeld een half uurtje gaan zitten. Ik kan me niet langer dan tien minuten concentreren. Het huishouden is een hele opgave, mijn sociaal leven staat op een erg laag pitje.

De weg naar mijn diagnose was lang. Na weken van extreme vermoeidheid werd ik naar de internist gestuurd. Op de dienst interne geneeskunde doorliep ik een aantal standaard tests. Zo’n dienst is druk bezet. De testen en onderzoeken hielden een vol jaar aan. Ondertussen voelde ik me niet beter.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be