De laflinkse weekdieren van de SP

Naast PvdD en PvdA blijkt nu ook de SP uit laffe opportunisten te bestaan. Niet dat onze verwachtingen hoog gespannen waren, maar het blijkt altijd erger te kunnen dan je gedacht had.

De Amsterdamse afdeling van de SP krijgt nu ook slappe knieën. De partij heeft dit weekend eisen gesteld aan het Comité 21 maart dat op 18 maart in Amsterdam onder het motto ‘geen racisten in de raad’ een demonstratie organiseert. Afdelingsvoorzitter Chis Schaeffer: “Wij hebben aan deze club aangegeven dat de tekst van de slogan gewijzigd moet worden. Deze tekst is nu ‘geen racisten in de raad’; dat moet worden ‘geen racisten in Amsterdam’. Verder moeten verwijzingen in het manifest naar PVV en Forum voor Democratie verwijderd worden”. 

Ook de PvdA wil dat de slogan wordt aangepast, maar van die club verbaast al decennia niets ons nog. Ook van de PvdD – een club die er geen been in zag om rond het Oekraïnereferendum te collaboreren met de fascisten van GeenStijl – had schrijver dezes persoonlijk geen hoge verwachtingen. De PvdD is ongeveer net zo ‘links’ als D66. Dat wil zeggen: helemaal niet.

Treurig het te moeten constateren, maar de conservatieve columnist Joshua Livestro beschikt over meer ruggengraat (en meer gezond verstand) dan al die neplinkse weekdieren samen: