De kerstgedachte van Sieuwke

Kijk, dit is Sieuwke en haar  account op Twitter onder de naam @Sieuwke2.
2014-12-27 Sieuwke kerst

Op 24 december wenst Sieuwke zoals wel meer ‘echte Nederlanders’ dat doen via dat account al haar volgers, familieleden en vrienden een fijne kerst.

2014-12-24 Sieuwke kerstwens

Het eerstvolgende bericht na die ‘warme kerstgroet’ van de 24ste in de tijdlijn van Sieuwke blijkt op het moment van dit schrijven van ene ‘Barbarossa’ te zijn.

2014-12-26 Sieuwke Barbarossa

Waarop Sieuwke vanaf haar account @Sieuwke2 dan, naar het lijkt vertwijfeld, te meent moeten antwoorden aan diezelfde ‘Barbarossa’.

2014-12-26 Sieuwke Barbarossa 2

Goed, het gaat dus blijkbaar over brandstichten, over Marokkanen en ‘zigeuners’ en kennelijk is er verschil – zo meent ‘Barbarossa’ blijkbaar te kunnen concluderen – volgens Sieuwke in mate van criminaliteit tussen beide groepen mensen als je dit zo leest. Ook voelt Sieuwke blijkbaar de noodzaak te verklaren aan haar gesprekspartner op Twitter dat ze nooit gezegd heeft mensen te willen vermoorden en evenmin ‘vol haat’ zit. En ze lijkt zich aangevallen te voelen omdat ‘we zigeuners zijn.’

Maar waarom zou ‘Barbarossa’ dit in vredesnaam zeggen?

Vanwege deze tweet wellicht die eveneens van Sieuwke afkomstig is blijkbaar:

2014-12-26 Sieweke meer moskeen in brand

Er zijn, zo blijkt bij verder even zoeken, gelukkig mensen die zich heel boos maken over deze tweet van Sieuwke.
Dus de kans is groot dat mevrouw een paar aangiftes aan haar broek krijgt waarbij die van racisme en aanzetten tot geweld nog niet eens de zwaarste zijn.
Ik lees namelijk in die uitlatingen het één en ander dat riekt naar voornemens tot het plegen van en aanzetten tot moord in meervoudige zin.
We gaan daarnaast ook even vragen aan de rechter of de uitlatingen van Sieuwke vallen onder die ‘zwaar terroristische uitingen.’ waar leden van de Tweede Kamer afgelopen zomer de waffel over zo vol over hadden.

Slechts een vluchtige blik op de diverse social media leert reeds dat de ‘liefdevolle’kerstgedachte zoals Sieuwke die verwoordde bij een boel ‘echte Nederlanders’ niet zo heel diep zit.
Wie moest wie ook alweer een hand geven volgens de burgemeester van Rotterdam?
Moeten er echt eerst doden vallen door toedoen van imbecielen als Sieuwke voor dat jullie eindelijk eens een keer wijzer worden Jörgen Raymann. Ahmed Aboutaleb en AT5?