De Grieken zijn nu aan het woord

Ingenomen door onze vreugde met de feestdagen hebben weinig mensen tussendoor opgemerkt dat er in Griekenland iets op handen is. De regerende coalitie is er reeds twee keer niet in geslaagd hun beoogde president door de verkiezing te krijgen.

Over drie dagen op 29 december aanstaande is de laatste ronde en kans voor de regerende macht, die strikt het wurgende programma van de Troika uitvoert, om deze beoogde president door te duwen. Indien het weer niet lukt worden binnen twee maanden algemene verkiezingen uitgeschreven.

De prognose is dat met de stijgende populariteit van Syriza de beroemde Griekse politicus Alexis Tzipras uiteindelijk een zeker halt zal toeroepen aan de huidige moordende financiële voorwaarden gesteld door de Troika, waaronder de Griekse bevolking zwoegt. Hij wil verlichting van de onmenselijke sancties die de gewone burgers zwaar treffen. Mijn inziens Sjaak is dit een goed voorbeeld van streven naar sociale tevens linkse politiek.

De Neoliberale Europese politici zwijgen nu in alle talen in afwachting van de tsunami van ontevredenheid van de Griekse burgers.