De gevechten in Jemen kosten elke drie uur een mensenleven

Oxfam maakt zich grote zorgen over aanhoudende gevechten tussen Houthi-groeperingen en de coalitie geleid door Saudi-Arabië in Jemen. Elke drie uur sterft er een burger in de strijd om de controle over de belangrijkste havens en steden van het land. Duizenden anderen worden getroffen door ziekte en verhongering. De internationale gemeenschap moet dringend stoppen met het leveren van wapens die deze humanitaire crisis voeden. (…)

De Duitse regering besliste eerder deze week om de wapenexport aan Saoedi-Arabië op te schorten naar aanleiding van de moord op journalist Jamal Khashoggi en vroeg de andere EU-lidstaten om hetzelfde te doen. Gisteren riep ook het Europese parlement Europese lidstaten op om zich te verenigen en een Europees wapenembargo op te leggen.

Vanwege de aanhoudende situatie in Jemen roept Oxfam het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en andere wapenleveranciers, waaronder België, op om in te gaan op de vraag van de Duitse regering en het Europese parlement en geen wapens meer te verkopen aan Saoedi-Arabië.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be