De Beste Wensen!

Vanmorgen werd ik een half uur eerder wakker dan de bedoeling was. Een buur heeft een zgn. ’truck,’ met een op afstand bedienbare starter. De bedoeling van een op afstand bedienbare starter ontgaat me, anders dan dat je de omgeving wil verpesten met vervuiling en geluidshinder. Het merk van het vehikel weet ik niet, het kan een Dodge Ram zijn, misschien een Ford F150, of een ander merk met een motorblok dat gebruikt maakt van vuistdikke cilinders. Het gevaarte van mijn buur loopt een half uur stationair te bulderen om zich er van te verzekeren dat iedereen in de buurt wakker is geschud en zich doodergert. Benzine is spotgoedkoop en dat zullen we weten!

Natuurlijk zegt niemand er iets van. Canadezen doen zoiets niet tenzij het binnen de familie kan worden gehouden.
Ik realiseer me dat het 2 januari is en dat de arme man met zijn monstertruck naar zijn werk moet. Om mezelf te kastijden wacht ik met opstaan tot het kreng wegrijdt. Het nieuwe jaar wordt net zo kut als vorig jaar. Mijn buur heeft me daar vandaag op gewezen. Ik weet zeker dat ook andere buren me daarop zullen wijzen met sneeuwruimers, maaimachines, bladblazers, lawaaierige kinderen en buren die denken dat ze iets aan hun huis moeten vertimmeren.

Ondanks mijn leed en sjagrijn wens ik de redactie en iedereen die meewerkt aan Krapuul en de lezers van Krapuul een aangenaam nieuwjaar toe en een winnend staatslot.