Dagboek van een Bedrijfspoedel (Dag XVI)

Faites vos jeux

Graus had vandaag weer eens strafcorvee in de fractiekamer (dat krijgt-ie altijd als hij zijn mond open meent te doen bij fractievergaderingen en dan vaker dan 3x ‘ik’ zegt binnen een minuut) en dat heeft nog een leuk extraatje voor de fractiekas opgeleverd. Hij opende namelijk een van die kasten die we nooit gebruiken, althans waarvan we dachten dat we die nooit gebruikten, en toen werd hij bedolven door de vracht bierflesjes die daar tot aan de nok toe in opgestapeld bleek te zijn. Allemaal van het merk dat Brinkman altijd dronk, dat goedkope Aldibier.

Afijn, nadat we Graus uitgegraven hadden hebben we hem met de Wildersaanhanger naar de Aldi gestuurd om het statiegeld te innen en dat leverde nog aardig wat op. Graus moest daarna wel eerst even naar huis voor verschoning vanwege de bierlucht die van hem af kwam. Och, het was weer eens wat anders dan die vreselijke Axe-aftershavewalm die er doorgaans om hem heen hangt.
Wildersaanhanger
Nou, wat zullen we vandaag eens gaan doen in het Catshuis? Gisteren hebben we de hele dag zitten kwartetten met Ruttes speciaal voor hem gemaakte politicikwartet, maar daar heb ik vandaag geen zin meer in hoor. Vooral niet nadat ik ontdekte dat ik in een kwartet zit met Boer Koekoek, Rita Verdonk en Hans Janmaat als ‘Mislukte Extreemrechtse Eendagsvliegen”! Rutte hinnikte nog iets over dat het een kwartetspel uit 2005 was. Misschien Wordfeuden, maar dat snapt Van Haersma Buma weer niet. Die krijgt maar tenauwernood het cijferslot van zijn attachékoffertje open. Of anders misschien toch strippoker? Oh nee, dat wil je niet, wederom: Van Haersma Buma…