Dag van woede op de Westoever

Abu Pessoptimist meldt over de bezette Westoever:
“Leden van Hamas op de Westoever wilden Lieberman vermoorden” en “Tientallen gewonden op Westoever bij talrijke botsingen”

”Leden van Hamas op de Westoever wilden Lieberman vermoorden”

Leden van een ”cel van Hamas” hadden in de zomer een plan om de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman te vermoorden. Zij wilden daarmee een signaal aan Israël geven dat het diende op te houden met zijn grootscheepse aanval in Gaza, zo heeft de Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet meegedeeld. De dienst heeft een aantal weken geleden een aantal mannen in de omgeving van Bethlehem aangehouden. maar dat nu pas bekend gemaakt.Onder de gearresteerden is Ibrahim Zir, 37, volgens de Shin Bet een Hamas activist uit Harmala, een dorp bij Bethlehem. Zir heeft al eerder wegens zijn lidmaatschap van Hamas in de gevangenis gezeten. Hij betrok zijn broer Ziad, 35, en een derde man, Adnan Sabih, 31, bij het plan. Ook betrokken was een Hamas activist uit Bethlehem, Yusuf Al-Sheikh. Zir zou hem hebben gevraagd of hij aan een RPG (rocket propelled grenade) kon komen, in feite een anti-tank wapen.Dat was niet gelukt, maar ze hadden, als ze er wel een hadden kunnen bemachtigen, het konvooi van Lieberman willen beschieten als hij van of naar zijn woonplaats, de nederzetting Nokdim reed. (Lieberman is één van de weinige ministers van Buitenlandse Zaken in de wereld die niet in zijn eigen land, Israel, woont, maar in het buitenland, op de bezette Palestijnse Westoever).
(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Tientallen gewonden op Westoever bij talrijke botsingen

Tientallen Palestijnen zijn vrijdag gewond geraakt door optreden van Israëlische militairen bij marsen en protestbijeenkomsten op meerdere plaatsen op de Westoever en in Oost-Jeruzalem. De Israëli’s openden het vuur op protesten in Nabi Saleh, de centrale stad van Hebron, het Qalandia checkpoint, al-Bireh bij Ramallah, Kafr Qaddum, al-Masara, het Jalazun-kamp, het Aida camp, en in nog meer dorpen op de Westoever. Ook twee Israelische soldaten raakten licht gewond. De protesten volgden op het vernielen van het huis van de familie Jaludi in Silwan, een nacht van geweld tegen Palestijnen in Jeruzalem, waarbij twee Palestijnen ernstig gewond raakten, en twee soortgelijke incidenten in Israël zelf. In de wijk Shu’afat van Oost-Jeruzalem werd een jonge vrouw overreden door een Israëli. Omstanders zeiden dat dit opzettelijk gebeurde. Zij belandde matig ernstig gewond in een ziekenhuis. In de stad Hebron namen honderden mensen deel aan een mars ter gelegenheid van een ”Dag van Woede” die was uitgeroepen uit solidariteit met de Al-Aqsa moskee en de bewoners van Jeruzalem. Eerder werd in Hebron een een militaire post bekogeld met een molotov-cocktail.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist