Dader schietpartij Jeruzalem moest zich eigenlijk melden voor de zoveelste gevangenisstraf

De 40-jarige Musbah Abu Sbeih, die zondag in Jeruzalem werd neergeschoten bij een actie waarbij hij een 60-jarige vrouw en een 30-year politieman doodde en zes mensen verwondde, zou zichzelf diezelfde dag hebben moeten melden bij de Israelische autoriteiten om een gevangenisstraf van vier maanden te ondergaan.
Abu Sbeih had er al zo’n 39 maanden in Israelische gevangenissen opzitten. De laatste, van een jaar, kreeg hij opgelegd wegens opruiing. Hij had op Facebook onder meer geschreven dat we ”met onze ziel en ons bloed al Aqsa zullen verdedigen”. In januari van dit jaar kwam hij vrij en tot zijn verbazing werd hij vervolgens opnieuw veroordeeld in een zaak uit 2013, ”mishandeling van een politie agent in Jeruzalem”, die eerder was geseponeerd, maar toch weer van stal bleek te zijn gehaald.

Abu Sbeih stond bekend als een gelovige activist, had de bijnaam ”de Leeuw van al Aqsa en al Quds” en was een lid van de ”Murabitoun”, een groep getrouwen die de Aqsa moskee trachtte te verdedigen tegen de bezoeken van Joodse kolonisten die er de laatste tijd in steeds grotere getale naar toe trekken. De Murabitoun is echter verleden jaar door Israel tot verboden organisatie verklaard.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist