Dader aanslag Zürich blijkt Zwitser te zijn

De man die gisteren in een moskee in Zürich drie mensen neerschoot, blijkt een 24-jarige Zwitser met Ghanese roots te zijn. Van enige relatie met radicale islamistische organisaties is niets gebleken.

De man stapte gisteren een moskee binnen, waarna hij het vuur opende op de aanwezigen. Drie mensen raakten gewond, waarvan twee ernstig. Na de schietpartij in de moskee liep de man naar buiten, waarna hij zelfmoord pleegde. De politie vond zijn lichaam onder een brug in de omgeving van de moskee.

De politie denkt dat de man afgelopen zondag een andere man vermoord heeft in Zürich. Ook het motief voor die daad is voor de politie vooralsnog een raadsel. De man is in het verleden voor wat kleine vergrijpen  (o.a. fietsendiefstal) in aanraking gekomen met justitie, maar leidde de afgelopen jaren een onberispelijk leven. Afgelopen vrijdag zegde de man zijn baan op, blijkbaar zonder daarvoor een reden te geven. Mogelijk was de man geestelijk instabiel, een instabiliteit die nog verergerd werd doordat hij recentelijk blijkbaar geïnteresseerd was geraakt in occult geouwehoer.