D’66 en Baudetclub kunnen het goed met elkaar vinden

Zo gek is het niet tenslotte, D’66 en Schorem voor Demagogie zijn beide geworteld in wat men noemt de grachtengordel. En Amsterdamse D’66-lijsttrekker Van Dantzig is cafébaas, een traditie in zijn club, hij kent de Baudetclan waarschijnlijk van aan de toog:

Forum voor Democratie en D66 sluiten elkaar niet uit voor het college. De beide partijen hebben geen principiële bezwaren tegen een samenwerking.

Dat zeiden FvD-lijsttrekker Annabel Nanninga en D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig vandaag in het Radio 1-programma Dit is de Dag.

Nanninga liet weten dat moslims niets te vrezen hebben van haar club en daarmee is de zaak bijna rond:

Toen de presentator vroeg of ze een samenwerking in het college zouden uitsluiten, zeiden ze beiden van niet. Nanninga zei dat ze het wat prematuur vindt om over het college te praten, ‘maar als we daartoe geroepen zijn, wil ik heel graag die verantwoordelijkheid, zeker ook met D66.’ Dantzig: ‘D66 kan met iedereen samenwerken.’ Wel stelt hij daar een voorwaarde aan: ‘Zolang de xenofobe ideeën niet tot uiting komen in het partijprogramma, hebben wij geen inhoudelijke bezwaren.’

Bron

Wie toch nog verbaasd is over deze toekomstige bedgenoten moet even kijken naar de toestand in Rotterdam: zijn er aanwijzingen dat de coalitie D’66-CDA-Leefbaar (oftewel FVD) niet doorgaat na de verkiezingen?