Cyberwar weer een stap dichterbij

Predator Reaper
Op de Air Force Association Air & Space Conference heeft de Amerikaanse luchtmachtgeneraal Hawk Carlisle een presentatie gegeven over wat het Pentagon Fifth-Generation Warfare noemt.
De Amerikanen hebben ondertussen naar eigen zeggen al een laserkanon waarmee ze accuraat vanop land of vanop een schip onder meer drones van vijanden kunnen neerhalen. Dat wapen moet ook in drones en gevechtsvliegtuigen geïntegreerd worden, iets waar de Amerikaanse luchtmacht een deadline van 2020 heeft opgezet.

Op de conferentie werden overigens al laserwapens gepresenteerd, onder meer van General Atomics, die op Predators en Reapers kunnen worden gemonteerd. Maar echt krachtig zijn ze nog niet. De Amerikanen hebben hun geld gezet op HELLADS (ook gemaakt door General Atomics), een laserwapen van meer dan 150 kilowatt. “Testen op de grond zijn zo veelbelovend dat we ervan overtuigd zijn HELLADS op onze vloot te kunnen gebruiken tegen de deadline”, vertelde de generaal. (Lees verder bij de bron van dit artikel)