Cuomo beveelt boycot van Israel-boycotters

De Democratische gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo heeft zondag een persoonlijk bevel getekend dat staats-firma’s en -organen opdracht geeft geen zaken te doen met firma’s en personen die zich opstellen achter de BDS-beweging. Ook moeten organen die onder supervisie van de gouverneur vallen eventuele investeringen in zulke zaken terugtrekken. Cuomo maakte dit bekend in een speech voor de Harvard Club in Manhattan. Onder zijn gehoor bevonden zich Joodse leiders.

Na de speech marcheerde hij mee in de ”Vier Israël Parade” op Fifth Avenue.Cuomo noemde BDS (Boyot, Divestment, Sanctions) een “economische aanval” op Israel. ”We kunnen dat niet laten gebeuren,” zei hij. “Als je Israel boycot, boycot New York jou.” Zijn politieke raadgever, Alphonso David, zei dat de order van de gouverneur mikte op BDS, maar ook gold voor andere boycots van Israel.Diverse Amerikaanse staten hebben al wetten aangenomen om hun regeringen en organen te verhinderen zaken te doen met sympathisanten van BDS. Ook in beide huizen van het parlement van New York zijn daartoe wetten ingediend. Maar Cuomo zei zondag dat ”onmiddellijke actie” is geboden en zette daarom zijn uitvoerende macht in.

Er zal in de komende zes maanden een lijst worden samengesteld van organen en personen die met de boycot te maken hebben. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist