Countryklassieker du jour: Frankie Laine/The Blues Brothers – Rawhide

Het thema van de tv-serie Rawhide, waaraan letterlijk iedereen van mijn generatie warme herinneringen heeft. Welke jongen wilde niet Rowdy Yates zijn? Dit is de oorspronkelijke versie uit 1958, zonder overdubs.

https://www.youtube.com/watch?v=2KPplYp7K7M

 

Hieronder de hilarische versie uit The Blues Brothers, één van de meest vermakelijke films ooit. Jake en Elwood Blues zijn twee kleine criminelen die proberen $5000 bijeen te brengen om het weeshuis waar ze zijn opgegroeid te redden van de ondergang. Voordat het zover is, ligt half Chicago in puin, worden ze opgejaagd door neonazi’s en trekt een bonte stoet aan gastartiesten voorbij, waaronder Aretha Franklin, John Lee Hooker, Ray Charles en vooral James Brown in een onvergetelijke rol als predikant.
Hier proberen de jongens een centje bij te verdienen met een optreden in een kroeg vol rednecks, die allesbehalve gecharmeerd zijn van de soulmuziek die de band brengt (this ain’t no Hank Williams song!). Let op de gelaatsuitdrukking van Jake (gespeeld door de veel te vroeg overleden John Belushi).