Corrupte VVD’er du Jour: wethouder Piet Ploeg (Stichtse Vecht)

Ik begin inmiddels in lichtelijke staat van verwarring te verkeren waar het corrupte VVD’ers betreft, het is niet meer bij te houden. Nu begint een en ander ook nog (bijna onvermijdelijk, zou je zeggen) in elkaar over te lopen:

Het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland verdenkt een voormalige burgemeester en een oud-wethouder van de VVD van corruptie. Het gaat om Piet Ploeg, oud-wethouder in Stichtse Vecht, en Rob Bats, oud-burgemeester in Haren. Ze worden ervan verdacht te hebben geprobeerd de burgemeestersbenoeming in de gemeente Stichtse Vecht in het voordeel van VVD’er Bats te beïnvloeden.(NRC)

Bats? Waar kenden we die ook alweer van? Oh ja, die had op Terschelling als interim-burgemeester een accountant onder druk gezet diens rapport aan te passen om problemen te voorkomen, en is daarna blijkbaar onvervaard verder gegaan met ritselen in de Stichtse Vecht.

En hoe weten wij dit alles? Nou, omdat fractievoorzitter De Kruif , eveneens van de VVD Stichtse Vecht – die momenteel overigens in de nor zit – in afgeluisterde telefoongesprekken daarvan blijk heeft gegeven. Leest u het zelf anders even na in het NRC, terwijl ik nu met een lichte hoofdpijn op bed ga liggen.