Corrupte VVD’er du Jour: Johan Scheltens

Een dag zonder corrupte VVD’er is een dag niet geleefd. Fractievoorzitter Johan Scheltens van de VVD te Emmen wordt verdacht van het exporteren van dierlijke eiwitten van herkauwers naar Azië. Daarvoor zou hij papieren hebben vervalst. Die dierlijke bijproducten zijn vetten, poten en organen van herkauwers zoals koeien en schapen. (Dagblad van het Noorden).

U en ik komen niet op een dergelijk idee, maar aangezien u deze website leest bent u dan waarschijnlijk ook geen VVD’er.

Scheltens zegt het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. Dit is typisch des VVD’s. Zij zien werkelijk ALLES met vertrouwen tegemoet. Stelt u zich maar eens voor hoe opper-VVD’er Rutte op welke onheilstijding dan ook zou reageren. De vuilnisman komt vandaag niet langs, uw internetverbinding wordt voor onbepaalde tijd afgesloten, het dak staat op instorten, Nederland loopt in de komende 30 jaar onder water, RTL4 houdt ermee op. Nou precies, steeds weer diezelfde optimistische kop.

Het valt niet te verwachten dat deze zoveelste kwestie de peilingen voor de VVD in ernstige mate zal aantasten. Eerder zal dit door de gemiddelde VVD-stemmer een aanmoediging vormen, aangezien dit volledig met haar of zijn houding ten aanzien van de samenleving overeenkomt. Zoveel mogelijk eruit halen en zo weinig mogelijk eraan bij hoeven dragen.