Corrupte VVDer du jour: lolbroek Klaas D. zelve

Degenen die de Handen Uit De Mouwen moeten steken in plaats van Handje Ophouden en die vanzelfsprekend een Tegenprestatie moeten leveren voor een Samenleving die verder natuurlijk niet bestaat, zullen er niet mee kunnen komen: “stom van me zeg”.

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft ten onrechte een vergoeding van 4900 euro per jaar ontvangen voor reiskosten in Nederland, die hij niet heeft gemaakt. Dit bevestigt zijn woordvoerder tegenover HP/De Tijd, dat onderzoek deed naar deze kwestie. Dijkhoff heeft het teveel ontvangen bedrag naar aanleiding van deze publicatie “teruggestort”, zo laat hij in een verklaring weten. Hij betitelt zijn handelwijze zelf als “stom”.

Maar zoals Trump en Johnson op de troon gezet zijn door het Geachte Kiesvee zou zal ook Dijkhoff een allerwaardigst opvolger van Rutte kunnen zijn als die er in 2021 toch eens mee stopt.

Eerder kwam Dijkhoff in het nieuws omdat hij als Kamerlid gebruik maakt van de wachtgeldregeling voor ministers en staatssecretarissen. Zo ontvangt hij jaarlijks 37000 euro bovenop zijn salaris als Kamerlid.

HP/DeTijd