Complotmarmot wordt lijsttrekker FVD in Den Haag

Complotmarmot Gideon van Meijeren wordt in Den Haag lijstrekker voor FVD bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. In totaal staan er 16 kandidaten op de lijst. 

Dat Van Meijeren ook daadwerkelijk zitting gaat nemen in de Haagse gemeenteraad lijkt niet erg waarschijnlijk. Van Meijeren is sinds maart 2021 Kamerlid voor FVD, daarnaast is hij sinds 2019 lid van de Statenfractie in Zuid-Holland.

Het is natuurlijk weer een fraaie illustratie van de bekende extreemrechtse afkeer van plucheplakkers en de politieke baantjescarrousel. Eerder gaf Hans Smolders al het goede voorbeeld. De voormalige chauffeur van PIM!! zit sinds 2014 namens zijn eigen Lijst Smolders in de Tilburgse gemeenteraad. In 2018 belandde Smolders namens FVD ook in de Brabantse Staten. In 2021 mocht hij nóg een fraaie onkostenvergoeding opstrijken toen hij namens de neonazi-club van Baudet in de Tweede Kamer gekozen werd. Inmiddels is Smolders overgestapt naar Von Haga’s al even griezelige Belang van Nederland.

Uitgelichte afbeelding: de complotmarmot van FVD : By – jawel! – Davide Heijmans – sent to User:Vysotsky by the photographer (Davide Heijmans), CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107161284