Commissaris Vandersmissen probeert blogger DeWereldMorgen.be mond te snoeren

Een blogger op DeWereldMorgen.be schreef na de vakbondsbetoging van 24 mei een kritische en polemische blog over de rellen die zich op het einde van de betoging voordeden. De blog in kwestie leidde tot een klacht van commissaris Vandersmissen. Op 24 oktober 2016 werd de blogger verhoord door de politie.

Even recapituleren. Op het einde van de betoging van 24 mei ontstaan er kleine schermutselingen met een tiental manifestaten. Het was een vreemd tafereel dat zich voordeed ter hoogte van het Brusselse Zuidstation. Hooguit een handvol gemaskerde betogers probeert de confrontatie aan te gaan met de politie. Commissaris Vandersmissen die later een klap op het hoofd zou krijgen, liet aanvankelijk betijen. Redactieleden van DeWereldMorgen.be waren hiervan getuige.

Ook een blogger die actief is op deze website zag het allemaal met lede ogen aan en trok foto’s. Hij verwerkte die foto’s en zijn persoonlijke impressie van de rellen in een blog die verscheen op deze website. In de blog gaf de auteur ook duidelijk zijn mening over het volgens hem bedenkelijke optreden van Vandersmissen.

De blogger in kwestie kreeg maanden later een brief van de politie in de bus. Daarin stond te lezen dat hij zich moest aanbieden voor verhoor. Het verhoor, dat op 24 oktober plaatsvond, ging over de bewuste blog. DeWereldMorgen.be kon dat verhoor inkijken.

Volgens de agenten die het verhoor voerden heeft Vandersmissen een klacht ingediend voor belediging en wanbedrijf tegenover de blogger. Steen des aanstoots was ondermeer de manier waarop de blogger de naam van Vandersmissen schreef, namelijk met dubbele hoofdletter ‘S’ in het midden (VandersmiSSen). Dat is een woordspeling die onder activisten al jaren de ronde doet op sociale media. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be