Column Joint Radio Politics (3)

Onderstaand de gesproken column voor het programma van Joint Radio Politics dat op 13 december 2013 wordt uitgezonden. Het onderwerp: Gezondheidszorg alleen nog voor de rijken? Vragen aan de gasten, H. Jansen en F. van Moll (@Felixvanmoll), kunt u hier stellen. De uitzending is vanaf 23:00 uur hier live te volgen.


Meer informatie over Joint Radio FM vindt u hier.In 1941 besloot de Duitse bezetter dat iedere Nederlander verplicht tegen ziektekosten verzekerd moest zijn. Daar is niets aan veranderd. Die verplichting bestaat nog steeds en die hebben we aan de Nazi’s te danken.

De Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen kent ook een verplichting. Iedere bezitter van een motorrijtuig is verplicht een verzekering tegen aansprakelijkheid te kopen.

Maar er zijn sinds 1 januari 2006 buiten die verplichting meer parallellen tussen beide verzekeringen. Was de zorg voordien voornamelijk het domein van de overheid in de vorm van het ziekenfonds en gedeeltelijk het domein van particuliere verzekeraars boven de ziekenfondsgrens – een jaarinkomen van meer dan € 33.000 – sinds de zorg een markt is is uw lijf een auto ………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Jakob Java