College van Bestuur speelt voor de Telegraafbühne inzake Maagdenhuis

Een vonnis in kort geding van een zogeheten voorzieningenrechter stelt dat vier uur na betekening het Maagdenhuis moet zijn ontruimd. Deze betekening is nu gesteld op 20 uur, dus om middernacht moet het gebouw leeg zijn.

Praktisch gesproken is de kans dat er dan een deurwaarder met peloton ME achter zich staat nogal gering. Maandagochtend 13 april gaat men vluchtelingen dakloos rammen. Ergens tussen nu en dan, of daarna? (De bezetting zou om 12 uur op 13 april toch opgeheven worden…)
‘We zijn blij dat het vonnis er ligt, en hopen dat iedereen uit zichzelf het Maagdenhuis verlaat’, aldus Louise Gunning, voorzitter van het College van Bestuur. Nadat eerder was afgesproken dat het Wetenschapsfestival het slotakkoord van de bezetting zou zijn stelt het College van Bestuur nu dat dit omwille van “de veiligheid” niet mag doorgaan. Ook wordt er gezegd dat er voor een half miljoen “schade” is aangericht in het pand, zonder verdere onderbouwing.
Gunning en de haren spelen nu vooral voor de TMG-Bühne en alle aanverwanten, die allang op een meppartij aandringen (waarbij natuurlijk geen schade te verwachten is, behalve aan personen).
Nadere toelichtingen bij Folia.