Code Rood zitblokkade van NAM tankenpark bij Delfzijl groot succes

Wanneer: 03/09/2018 – 10:54

Nog even een ‘officieel’ nieuwsbericht over de afsluiting van de Code Rood actie vorige week: afgelopen donderdag om 13 uur is de zitblokkade van het NAM tankenpark bij Delfzijl beëindigd. De toegang tot het terrein is 50 uur afgesloten. Hierdoor is de gaswinning door de NAM ontregeld. Aan de massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid deden ruim zevenhonderd mensen mee. Klik hier voor een video wrap-up en hier voor foto’s van de actie.De 13km vanaf het actiekamp in Leermens (gemeente Loppersum) tot aan de actielocatie in Farmsum (gemeente Delfzijl) werd in zes ‘vingers’ overbrugd: per fiets (paars), te voet (goud en rood), met de boot (roze), bus (oranje) en trein (groen).

Naast de support van groepen uit Zweden, Denemarken, Duitsland, België, Frankrijk en het V.K. was vooral de samenwerking met en grote steun van de lokale bevolking erg bijzonder. Op de eerste avond van de blokkade werd er door lokale groepen een support-demo georganiseerd die rond de 300 mensen naar de ingang van het NAM tankenpark bracht. De Groninger Bodem Beweging (vereniging met 4.000+ leden die opkomt voor de belangen van gedupeerden) sprak eerder uit dat Code Rood op haar “volledige steun” kan rekenen. En overal waar we kwamen tijdens de demonstraties op 28, 29 en 30 augustus werd er enthousiast naar ons gezwaaid en gingen de duimen omhoog.

We gaan nu onze energie richten op het versterken van deze groeiende beweging en volgende acties. De eerste stap zal zijn de openbare evaluatie van het kamp en de actie op zondag 29 september. Meer informatie hierover zal volgen. Als je op een gemakkelijke manier de hoogte wilt blijven, schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verslaglegging van het kamp en de blokkade:

Overgenomen van Indymedia