CIDI slaat met keuze van nieuwe directeur resoluut een andere weg in

Het CIDI heeft per 1 september een nieuwe directeur. Het is de 57-jarige Hanna Luden. Een verrassende keuze, want Luden is nooit erg actief geweest binnen de Joodse gemeenschap of met zaken betreffende Israël, of het moest zijn dat ze bestuurslid was van het tamelijk stoffige Genootschap Nederland-Israël.

Het persbericht zegt dat haar beroep ICT- consultant is. Daarnaast is ze lid van de Stichting Jiddisj en ook redactielid van het blad Gryne Mediene. Ze is in Israel geboren en is voor zover ik weet één van de weinige mensen in Nederland die Jiddisch als haar moedertaal beheerst. Verder weet ik toevallig dat ze bestuurslid is van de afdeling van mijn vroegere partij, de PvdA, in Amsterdam-Oost en volgens het persbericht is ze blijkbaar ook lid van de buitenlandcommissie van de PvdA.

Behalve dat ze een betrekkelijke buitenstaander is, is de keuze van Luden echter vooral opmerkelijk omdat ze, voor zover ik haar ken, een gematigde kijk op de gang van zaken heeft en zeker geen verdediger van Israel-door-dik-en-dun is. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist