CIA zou #geenpeil in de peiling hebben…

Rusland is niet de Sowjet-Unie maar eenvoudigweg een concurrerende kapitalistische grootmacht waarvan het bewind zich niet wil schikken naar de wereldhegemonie van de VS. Voor de CIA maakt het niet uit en zo komen oikofielen plotseling als mogelijke vrienden van Moskou in beeld. Wij hebben geen medelijden…

De Amerikaanse inlichtingendiensten onderzoeken Russische financiering van Europese politieke partijen en organisaties. Ook organisaties in Nederland kunnen de CIA of NSA op hun dak krijgen. Ronald van Raak (SP) wil van minister Plasterk weten of ook de AIVD betrokken is bij dit onderzoek.

Van Raak heeft Kamervragen gesteld en wil dat minister Plasterk de Amerikanen laat weten dat ‘politiek onderzoek door de Amerikaanse geheime diensten in ons land niet wordt geaccepteerd’.

De Britse Sunday Telegraph citeert een anonieme Amerikaanse bron waarin de organisatie van GeenPeil verdacht wordt gemaakt. GeenPeil heeft met succes een referendum afgedwongen over een verdrag tussen de EU en Oekraïne. Dat verdrag moet nauwere samenwerking met Oekraïne mogelijk maken. GeenPeil is tegenstander van het verdrag en zou volgens de anonieme Amerikaanse bron argumenten gebruiken ‘die erg lijken’ op Russische propaganda, een nogal schimmige verdachtmaking.

Natuurlijk is die “Amerikaanse bron” anoniem, zo vul je tegenwoordig kranten, nietwaar.
Verder lezen.