ChristenUnie Flevoland in zee met fascisten

FvD, CDA, VVD en CU koersen in Flevoland af op een coalitie. De vier partijen beschikken samen over 20 van de 41 zetels in de Staten. Dat betekent dat er nog een vijfde partij aan moet schuiven óf dat men kiest voor een gedoogconstructie.

Inhoudelijk lijkt men het eens te zijn, wat betekent dat óf de CU óf het Forum flink wat water in de wijn heeft moeten doen, met name wat betreft de energietransitie. De provincies hebben daarin een belangrijke taak. De CU staat bekend als een ‘milieupartij’, terwijl het Forum juist van mening is dat de opwarming van de aarde één grote hoax is.

Welke partij aan zou moeten schuiven is onduidelijk. De PvdA heeft laten weten in elk geval niet mee te zullen doen. Verwacht mag worden dat GL, D66, SP en PvdD eveneens voor de eer zullen bedanken. Alleen 50plus en de SGP resteren dan nog als coalitiepartner. De SGP beschikt echter over slechts één zetel in de Staten, wat een wel érg dunne meerderheid op zou leveren.

Een andere optie is een gedoogconstructie met de PVV. Die partij beschikt over vier zetels, maar heeft zich de afgelopen jaren enthousiast gestort op het maken van zo veel mogelijk vijanden in de Staten van Flevoland.

Bron: Omroep Flevoland