Chomsky en Pappé over de strijd voor Palestina

Frank Barat van het Russell Tribunal on Palestine bundelde gesprekken met Ilan Pappé en Noam Chomsky in “On Palestine”. Zij bespreken waarom de internationale gemeenschap de VS en Israël moet en kan dwingen hun wreedheden tegen het Palestijnse volk te stoppen.

Frank Barat, redacteur van het boek On Palestine, werd zelf activist door boeken. “Lezen en inzicht krijgen door boeken speelde een zeer belangrijke rol in de verandering van mijn visie op het leven en op wat dat leven verondersteld wordt te betekenen… Boeken hebben mij veranderd en ik denk dat ze – meer dan eender welke andere dingen – de beste gereedschappen zijn om te leren, om na te denken en om echt de wereld te begrijpen… Het geschreven woord is meer effectief en duurzaam dan het gesproken woord als instrument van verandering.”

Barat is inmiddels coördinator van het Russell Tribunal On Palestine en voorzitter van het Palestina Legal Action Network. Door dit werk leerde hij twee van de auteurs die hij regelmatig las persoonlijk kennen. Talloze gesprekken met Ilan Pappé en Noam Chomsky leidden in 2010 tot Gaza in Crisis: Reflections on Israel’s War Against The Palestinians. Het succes van dat boek leidde tot verdere gedachtewisselingen. Die heeft Frank Barat nu gebundeld onder de zakelijke titel On Palestine. Wat nu met Palestina, na de recentste gebeurtenissen? Dat is in een notendop de vraag die dit boek stelt. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be