Charles Manson ernstig ziek

Charles Manson is opgenomen in het ziekenhuis. Hij wordt behandeld wegens “ernstige klachten”, al worden die in de berichten niet nader gespecificeerd.  Manson wordt behandeld in een ziekenhuis in Bakersfield, buiten de gevangenis, wat er op wijst dat hij een operatieve ingreep moet ondergaan.

De inmiddels 82-jarige Manson werd eind jaren ’60 wereldnieuws nadat leden van een door hem opgerichte en geleide commune (“The Family”) in 1969 zeven mensen hadden vermoord, waaronder de hoogzwangere actrice Sharon Tate, destijds gehuwd met regisseur Roman Polanski. Hoewel Manson zelf niet aanwezig was bij de moorden, werd hij door de rechtbank gezien als hoofdverantwoordelijke. Hij ontliep de doodstraf omdat het Hooggerechtshof de doodstraf in 1972 (tijdelijk) ongrondwettelijk verklaarde.

Manson werd tot zijn daden geïnspireerd door de Beatles-song ‘Helter Skelter’, een liedje over een pretparkattractie dat door Manson werd opgevat als een oproep tot revolutie. Manson hoopte met de moorden een rassenoorlog te ontketenen die zou uitmonden in een regelrechte holocaust, waaraan The Family zou ontsnappen, veilig verscholen in een diepe bunker onder Death Valley.

Manson verkreeg mythische status, deels vanwege zijn onmiskenbare charisma, deels doordat zijn daden – samen met het Altamont Free Concert – symbool kwamen te staan voor het einde van de sixties.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=PRAcq-Jgg_s