Californië houdt vast aan zijn ambitieuze klimaatdoelen

De Amerikaanse staat Californië heeft zijn ambitieuze klimaatdoelen gepubliceerd. De zuidwestelijke deelstaat doet dit vlak nadat Amerikaans president Donald Trump op de eerste dag van zijn mandaat de pagina’s over het klimaat van de website van het Witte Huis liet verwijderen.

Californië is met 39 miljoen inwoners de grootste economie van alle Amerikaanse deelstaten. Als land zou het de zesde grootste economie ter wereld zijn. De regering van de deelstaat wil de CO2-uitstoot tegen 2030 terugdringen met 40 procent ten opzichte van het niveau in 1990, waarmee Californië de meest ambitieuze doelstelling in de VS. Deze officiële publicatie volgt op een besluit in september vorig jaar.

Om deze uitstootvermindering te bereiken, wil de staat blijven investeren in duurzame energie en de Californische economie in de richting sturen van 80 procent minder emissie in 2050. Dat is volgens de Californische overheid consistent met de wetenschappelijke consensus over wat nodig is om een catastrofale klimaatverandering te voorkomen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be