Zo doen ze dat in Bulgarije – nu wij nog

woensdag 24 juli 2013
Zo doen ze dat dus in Bulgarije. Een gehate regering, een stel door heel veel mensen verachten politici, een parlement waar het stel bijeen is… en een hele grote boze menigte eromheen. Gisteravond begonnen boze Bulgaren een beleg van het parlementsgebouw in de hoofdstad Sofia. Honderd mensen – politici, personeelsleden en journalisten – zitten binnen en kunnen er niet uit. Buiten staat de menigte en roept, in messcherpe analyses van één woord: “Maffia”. De aanbeveling is al net zo beknopt: “Aftreden”. Het is de veertigste dag van protest tegen de Bulgaarse regering.

Dat protest heeft redenen, specifieke en meer algemene. Een specifieke aanleiding, die de woede deed oplaaien, was de benoeming van Deljan Peevski, mediatycoon, als chef van de veiligheidsdienst. In zeer korte tijd ging het parlement met de benoeming akkoord. In zeer korte tijd gingen mensen ertegen protesteren, met op 16 juni in Sofia een demonstratie van 15.000 mensen volgens de politi. Toen was de nieuwe veiligheidschef echter alweer afgetreden. In tijden van revolutie, ga naar Bulgarije. Daar gaat alles momenteel veel sneller dan elders.

De benoeming werd dus vliegensvlug teruggedraaid. Maar de geest was uit de fles, mensen bleven demonstreren.………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr