Buitenlandse Zaken gesloten

Het is echt om te janken, maar sinds kort is het Ministerie van Buitenlandse Zaken gesloten, daar minister Blok momenteel in het buitenland schijnt te zijn en men niet weet of hij terugkomt en indien hij terugkomt wanneer hij terugkomt en of hij nog steeds verantwoordelijk is voor het ministerie.

Op zich een vreemd stuk als u dit bericht in de nationale pers zou hebben gelezen vandaag, maar eigenlijk is het wel zo: er komt echt geen enkel bericht van welke aard dan ook van Buitenlandse Zaken als er gesproken moet worden over de laffe, inhumane en tegen-alle-regels-van-de-internationale-wet aanvallen op de Palestijnen. Het is echt of er niemand in dat gebouw aangesloten is op de wereld …

Is het nu dat ik alleen de berichten krijg van kinderen die op een laffe manier worden vermoord? Kunnen de ambtenaren dan geen Nederlands lezen of misschien een klein Engels berichtje?

Vandaag kreeg ik het bericht dat de 15-jarige Abdullah Geith – nog maar een Palestijnse jongen – geëxecuteerd  was – de Palestijnse media had er geen ander woord voor – toen hij op weg was naar de Al-Aqsa Moskee in Al Quds (Jeruzalem) om het vrijdaggebed bij te wonen. Het Palestijnse Ministerie van Gezondheid heeft de jongen geïdentificeerd en aangegeven dat de jongen een kogel in zijn borst had gekregen, die zijn hart beschadigd had.  Tevens heeft het Palestijnse Ministerie verklaard dat Yousef Wajeeh, 18 jaar oud, ook op vrijdagmorgen was geëxecuteerd.

Eerder deze week had de rechtbank van de bezettingsmacht het Palestijnse kind Abdul-Jaber Yasin van 15 jaar oud, veroordeelt tot vier maanden gevangenschap middels de beschuldiging dat de jongen steentjes had gegooid naar de soldaten van de bezettingsmacht.

Tenslotte bereikte mij vandaag het bericht dat de bezettingsmacht twee geprefabriceerde klaslokalen die door de EU zijn geschonken aan Palestijnse schoolkinderen, zal gaan veilen. Vorig jaar oktober zijn de klaslokalen afgebroken en in beslag genomen. De krant Guardian wist nog te melden: “Een advertentie gepubliceerd in de Israëlische krant Maariv zei dat de verkoop zou plaatsvinden op kantoren van het burgerlijk bestuur op de Westelijke Jordaanoever.”

En wat is de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken momenteel aan het doen? Waarschijnlijk ergens in de binnenlanden van Frankrijk een of ander ‘slim’ balspel in de kleine straatjes van een heel klein dorp aan het spelen. Daar waar ze geen krant hebben, het woord wifi nog niet hebben uitgevonden, laat staan dat ze weten wat een mobiele telefoon of een laptop is. Nee, deze minister wordt bewust van het buitenlandse nieuws gehouden, want dan hoeft Nederland ook niet te reageren op de dagelijkse onbeschofte en inhumane aanvallen op de Palestijnen. Neen, meneer Blok, drink nog maar eens een glas, doe je plas en laat alles zoals het was. Palestina bestaat al heel lang niet meer voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, sterker nog voor de gehele regering; beter gezegd voor de gehele politiek, behalve DENK dan, maar als die wat aantoont over Palestina, valt heel Nederland over hem heen.