Brulboei Gerrit van de Kamp (ACP) overtreft zichzelf

gerrit vd kamp
Het is Gerrit van de Kamp, de voorzitter van de politiebond ACP, gelukt om luidkeels en lomp te dansen op het vermoorde lichaam van Linda van der Giesen.

De vrouw werd, naar alle waarschijnlijkheid vermoord door haar ex-partner die haar ernstig had bedreigd. Daarvan deed wijlen Linda aangifte, maar, zo lijkt het althans, zelf had zij ook bedreigingen geuit.

Een “complexe liefdesvete”, aldus Van de Kamp. Heus niet makkelijk om daarop als politieagent adequaat te reageren en ja, het kan natuurlijk zijn dat er fouten zijn gemaakt, bazelt Van de Kamp rustig verder.

Op die fouten die de politie in deze trieste kwestie heeft gemaakt, fouten die de politie zelf toegeeft, gaat Van de Kamp niet in. Van enig mededogen met de nabestaanden van Linda van der Giesen geeft hij evenmin blijk.

We moeten gewoon realistischer zijn, als verontwaardigde burgers.

Van de Kamp: “Het kan natuurlijk zijn dat er fouten zijn gemaakt, maar er had wel wat meer context gegeven kunnen worden. Er is gewoon te weinig mankracht. We hebben veertig procent meer werk dan mankracht.”

Dat dit drama heeft kunnen plaatsvinden ligt dus niet aan de incompetentie van de politie, maar aan het gebrek aan mankracht. Dat is dan weer de schuld van de politiek, dus eigenlijk heeft minister Ard van der Steur deze moord op zijn geweten. Als je de logica van Van de Kamp volgt dan toch.

Gerrit van de Kamp is kennelijk uit het goede politiehout gesneden. Recht voor z’n raap, oliedom en volkomen gespeend van iedere vorm van empathie. Op deze manier wordt het nooit wat met het imago van de Nationale Politie. Schieten op alles wat beweegt, gedwongen door de politiek.