Brekend! Hoogblonde troel verijdelt aanslag, redt mogelijk hele planeet!

De Griekse letter D (delta), kapitaal en onderkast, die beide voorkomen bij differentiëren
De Griekse letter D, kapitaal en onderkast, die beide voorkomen bij differentiëren
Een doortastende blonde jongedame heeft een giga-grote terroristische aanslag verijdeld afgelopen donderdag in de Verenigde Staten.
Ze zou mogelijk zelfs miljoenen mensenlevens met haar optreden hebben gered terwijl anderen zeggen dat het niet overdreven is dat deze ‘smart ass’ het voortbestaan van de planeet Aarde heeft gered. Volgens een plaatselijke politiefunctionaris zou die blonde dame met haar scherpzinnige waarnemingsvermogen en hoogst deductieve vaardigheden zelfs het hele Universum gered hebben.

Op de bewuste donderdag nam een 40-jarige man met donker haar en wat in tokkie-programma’s vol ethnic profiling als ‘Opsporing Verzocht’ genoemd wordt ‘een tintje’ een vliegtuig van Philadelphia naar het nabijgelegen Syracuse.
Althans: dat was deze meneer van plan.
Naast hem kwam onze blonde heldin te zitten en terwijl de meneer geconcentreerd begon aan het krabbelen van allerlei vreemde tekens en symbolen op papier, begon mevrouw zich naar eigen zeggen steeds ongemakkelijker te voelen. Temeer omdat de man naast haar meer geïnteresseerd leek te zijn in het voortzetten van zijn bezigheden met de vreemde tekens en symbolen dan in een praatje met zijn ongetwijfeld hoogst intelligente buurvrouw.
IETS WAS ER MET DEZE MENEER MET ZIJN DONKERE HAAR EN HUIDSKLEUR VOLKOMEN FOUT! DIRECT HANDELEN GEBODEN!!!!
En zo overhandigde deze roomblanke mevrouw met haar hoogblonde haar discreet een briefje aan een stewardess terwijl de medepassagier doorging met het schrijven van vreemde tekens en symbolen op papier.
Om een lang verhaal kort te maken: vlucht 3950 van American Airlines van Phildelphia naar Syracuse met aan boord enige tientallen passagiers vertrok na veel vijven en zessen niet!
Het keerde terug naar de gate waar het in eerste instantie al van vertrokken was en direct na terugkeer werd de man die er eerder blijk van gaf meer belangstelling te hebben voor zijn eigen bezigheden met vreemde tekens en symbolen dan voor een geanimeerde conversatie met zijn intelligente buurvrouw door de piloot hoogstpersoonlijk van het vliegtuig gehaald voor ondervraging door – zoals de onfortuinlijke passagier met zijn donkere haar en donkere huidskleur later verklaarde – een of andere wazige veiligheidsfunctionaris.

De man bleek een beroemd econoom te zijn met de naam Guido Menzio en wat hij op papier aan het krabbelen was en wat zijn medepassagier zo geweldig doortastend deed optreden (‘Ziet u iets verdachts, waarschuwt u het personeel of de politie’. U kent die tekst vast ook wel in dit landje) was geen Arabisch en ook geen gebruiksaanwijzing voor een of andere gruwelijk horrorwapen dat tijdens de korte vlucht naar Syracuse in elkaar geknutseld moest worden ten einde de wereld op te blazen maar gewoon een wiskundig probleem met integraalvergelijkingen.
Maar in de totaal zieke atmosfeer die door de Bush’s, Trumps (‘No muslim enters the country until we’ve figured out what’s going on’!), de Cruz’en vele anderen veroorzaakt is in de loop van vijftien jaar haat prediken en fact free gebral, is het mogelijk dat niet alleen een snotneus met een ‘verkeerde’ voornaam die een klok in elkaar knutselt en meeneemt naar school op het politiebureau belandt voor tekst en uitleg maar ook een bekend econoom die zich bezighoudt met zijn werk aan boord van een oersaaie vlucht.

Menzio was uiteindelijk beoordeeld als ‘not a credible threat.’ Dus: je hebt mensen die zijn een (mogelijk) ‘geloofwaardige bedreiging’ en die – want er zijn inmiddels vele van dit soort gebeurtenissen – hebben opvallend vaak donker haar, een donkere huidskleur en een Arabisch klinkende naam en je hebt hoogblonde troelen met een grote bek, een ziekelijke bemoeizucht met andermans zaken die hun geen flikker aangaan en die als ‘goed vaderlander’ de onschuld zelve zijn.
Houdt u rekening met ernstig oponthoud en vertraging als zo iemand naast u zit in trein, bus of vliegtuig.
Zeker als u donker haar hebt, een donkere huidskleur hebt, matig geïnteresseerd blijkt te zijn in de ‘wijsheden’ van de tokkie naast u en u zich bezighoudt met iets wat de intelligentie en het bevattingsvermogen van uw ziekelijke bemoeizuchtige medepassagier verre te boven gaat.
Vooral in tijden waarin – en daar wees Menzio ook op na het voorval – xenofobe en haatdragende politici van het slag Trump (en Wilders) luidruchtig de grote trom van het publieke discours roeren.