Brand Londen kan ook in Nederland plaatsvinden

– door Nayoko Sadashi –

Iemand van de Bond Precaire Woonvormen op de radio: “Dit gebeurt ook in Nederland, althans, panden die brandonveilig zijn, bestaan ook in Nederland.”

Een vriend van mij huurt zo’n pand van een zeker vastgoedbedrijf.

De situatie is bizar: vlak voordat de brand in Londen uitbrak, had hij het erover dat hij van de brandweer en de GGD een brief gekregen had, waarin stond dat het pand waarin hij woont NIET BRANDVEILIG IS. Vervolgens is de gemeente met de verhuurder en de GGD rond de tafel gaan zitten en was het ineens wel ‘allemaal goed’. Het was immers volgens de GGD zo, dat ‘slechts’ de eerste en tweede verdiepingen brandonveilig zijn. Alsof vuur dan niet verder omhoog kruipt, richting de derde verdieping.

Dit pand is een schande, deze huisjesmelker moet aangepakt worden en niet door wat de SP in het verleden heeft gedaan, namelijk de zogenaamde ‘prijs voor huisjesmelker’ uit te delen, want daar lachen die mensen om. De SP brengt het in de Kamer met goede bedoelingen, maar de corruptie woekert door en de huizencrisis blijft.

Waarschijnlijk is hier, net als in Londen, sprake van enige corruptie. Hoe kan het anders dat de brandweer en gemeente, zwart op wit beweren dat een pand ONVEILIG is, maar dat dit pand vervolgens niet ontruimd wordt?

Als dit in Nederland gebeurt dan wordt alles afgeschoven op wat gemeente-ambtenaren die laag in de pikorde staan, terwijl de corrupte ambtenaren en huisjesmelkers vrijuit gaan.

Deze klasse-oorlog brandt.