Botsingen bij de Aqsa-moskee ter gelegenheid van het Loofhutten-feest

Twee versies van dezelfde gebeurtenissen:
Drie politiemannen (sommige bronnen zeggen: vier politiemannen) zijn woensdagochtend gewond geraakt op de Tempelberg in Jeruzalem tijdens botsingen met Palestijnen, die uitbraken nadat het gebied open gegaan was voor bezoekers. Gemaskerde Palestijnse relschoppers gooiden stenen, vuurwerk en zelfs twee  molotovcocktails naar de politie. De politie dreef de relschoppers terug in de Aqsa moskee en sloot de deuren daarna af. De licht gewonde politiemannen werden ter plekke behandeld. De politie meldde dat de situatie onder controle was en dat het terrein weer open was voor bezoekers.
Dat is wat de de Israelische kranten Haaretz,  YNet, The Times of Israel en The Jerusalem Post over de botsingen meldden.
Nu de Palestijnse pers:
Enkele tientallen mensen zijn woensdagmorgen gewond geraakt toen de politie van de bezettingsmacht om 7,.30 uur in de ochtend het terrein van de Aqsa-moskee bestormde, voorafgaande aan de komst van rechtse Israeli’s die de plaats wilden bezoeken ter gelegenheid van het Sukkot-feest zoals het in het Hebreeuws heet.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist