Bootrace in bouwput bij vastgoedbedrijf VU

Studenten van de VU gaan vanmiddag een bouwplaats van de universiteit bezetten. Dat doen ze uit onvrede met onder andere het vastgoedbeleid van de VU.

In een onder water staande bouwput in het hart van de nieuw te bouwen campus, gaan de studenten van De Nieuwe Universiteit VU (DNU VU), een bootrace houden. De studenten voegen hun ludieke actie toe aan het sportevenement de VU Olympiade, die momenteel gehouden wordt.

‘Deze nieuwbouw is toonaangevend voor het vastgoedbeleid dat de VU tegenwoordig voert,’ zegt Engels studente Annie, ‘De VU ziet zich niet als universiteit, maar als Corporate Real Estate Organisation’. Naast het verkleinen van labruimtes en kantoorruimtes voor de universiteit, ontwikkelt de VU namelijk ruimtes voor bedrijven en luxe appartementen, zeggen de studenten. ‘Een supermarkt, een luxe koffietent, de Basket: de campus wordt steeds commerciëler, terwijl onze studies en vrijplaatsen voor studieverenigingen langzaam worden wegbezuinigd. Wij zijn studenten, geen klanten!’, schrijft DNU VU in een persbericht.

Het persbericht zelf is vooralsnog niet online te vinden, bron.