Blogger Flip van Dyke: ‘Wat is nou eigenlijk een normaal aantal asielzoekers?’

‘Velen verwachten dat de aantallen asielzoekers alleen maar zullen toenemen. Maar de geschiedenis heeft uitgewezen dat dat niet het geval is.’ Flip Van Dyke, blogger over migratie en vluchtelingen, vindt dat een goede mening over deze onderwerpen in elk geval gebaseerd moet zijn op de juiste cijfers. Hij maakte Mark Kilian duidelijk dat de aantallen enorm worden opgeblazen.

Waarom hou je je met de cijfers van mensen met een buitenlandse achtergrond bezig?

Toen Geert Wilders de immigratie uit de ‘moslimlanden’ wilde stoppen, wilde ik weten hoe groot die ‘massa-immigratie’ nou eigenlijk was. Dat heeft me een tijd zoeken gekost. Bij het CBS vond ik uiteindelijk de migratiecijfers van de 47 landen waarvan de meerderheid moslim is. Ik was verbaasd dat het zo weinig was, de netto-immigratie uit moslimlanden.
Hoe zit het nou met het aantal asielzoekers?

Over de Italiaanse route is het aantal maar weinig gestegen – vanuit Libië en dat soort landen. De directeur van Frontex zei dat er in Noord-Afrika tussen de half miljoen en een miljoen klaar staan, en de NOS kopt dan ‘Er komen er een miljoen’. Als er dan nu, op dit ogenblik via Italië 140.000 zijn overgekomen, dan moet je heel hard je best doen wil dat een half of een heel miljoen worden, want het is al herfst. Dan wordt de zee een stuk moeilijker, dat aantal haal je dus nooit.

Via:: socialisme.nu