Binnenkort oorlog in Moldavië?

Moldavië, grenzend aan Oekraïne en Roemenië, is een land met nog net geen 3,6 miljoen inwoners.
Na de Moldaviërs zelf met bijna 76% zijn de grootste bevolkingsgroepen in het land Oekraïners en Russen met respectievelijk 8,4 en 5,9% van de bevolking.
Het grondgebied van het land komt overeen met het grondgebied van de voormalige Sovjetrepubliek Moldavië en gedeeltelijk met het vroegere Bessarabië.
Transnistrië, gelegen ten oosten van de rivier de Djnestr en dat sterke banden heeft met Rusland, heeft nooit tot Bessarabië gehoord maar wel tot de vroegere Sovjetrepubliek Moldavië en het verklaarde zich eenzijdig onafhankelijk van het huidige Moldavië.
Dat laatste land zoekt toenadering tot de EU middels een Associatie Verdrag…
Een Associatie Verdrag werd door Janoekovitsj als (ook volgens de EU) wettig gekozen president van Oekraïne aan de kant geschoven als zijnde uiterst nadelig voor het land en zijn bevolking.
De rest is zoals ze zeggen geschiedenis: Van Baalen met zijn wijsvingertje in Kiev alsmede voor die tijd en erna nog een hele reeks (onder andere ook uit de PvdA afkomstige) psychopatische fans van Victoria-‘fuck the EU’-Nuland. En sinds het bezoek bezoek van van Baalen & co daar zijn er in een gruwelijke oorlog meer dan zesduizend doden gevallen, zijn er een miljoen ontheemden, worden de nazi’s in Kiev in de watten gelegd met allerlei wapentuig en financiert Nederland een televisiezender die oproept tot niets minder dan genocide.
Daarom houd ik mijn hart vast voor Moldavië als ik dan dit lees:

VVD Moldavie