Bijna 50 Palestijnen gewond bij botsingen op Westoever, stijgend aantal arrestaties

Israelische militairen hebben vrijdag tenminste een Palestijn op de Westoever doodgeschoten bij een demonstratie tegen het Israelische optreden in Gaza. Een tweede Palestijn overleed zaterdag in Hebron in een ziekenhuis. Rond de 60 mensen raakten bij verschillende demonstraties gewond.
De eerste dode was Ahmad Mohammad al-Qatari uit het Amari vluchtelingenkamp. Hij werd in de borst geschoten in Jabal al-Tawil ten oosten van El-Bireh, tijdens een protest bij de nederzetting Psagot. Eerder hadden gemaskerde Palestijnen – overigens zonder slachtoffers te maken – op de nederzetting geschoten. Qatari was het 16e slachtoffer dat op de Westoever werd gedood tijdens demonstraties tegen de gebeurtenissen in Gaza.
De tweede dode was Nader Idriss (40) uit Hebron. Hij liep een schotwond op in het hart en onderging vrijdag een gecompliceerde operatie waarbij werd geprobeerd zijn leven te redden. Zaterdagochtend overleed hij. In Hebron vielen vrijdag 40 gewonden, van wie volgens bronnen bij de Rode Halve Maan er 25 schotwonden opliepen van scherpe munitie en 15 van zogenoemde ”rubberkogels” (stalen cylinders die met rubber zijn overtrokken). De botsing met de Israeli’s kwam nadat de Israelische militairen probeerden een mars te verspreiden die na afloop van het vrijdagsgebed in de Husseini moskee werd gehouden naar het centrum van Hebron.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Abu Pessoptimist