Bij Israels verkiezingen is waarschijnlijk alleen de uitslag van de ‘Verenigde Lijst’ van belang

Wat is er nieuw aan de Israelische verkiezingen van deze dinsdag 17 september? Eigenlijk helemaal niets. Volgens de peilingen staan de Likud van Netanyahu en Gantz, Kahol Lawan, nog net zo tegenover elkaar als in april. De uitslag leverde toen premier Netanyahu niet een voldoende meerderheid op om een kabinet te kunnen vormen, waarop hij het parlement zichzelf liet ontbinden en nieuwe verkiezingen uitschreef.

Als we de voorspellingen voor vandaag bekijken, dan is er een goede kans dat dit zich ditmaal in grote trekken gaat herhalen. Netanyahu staat nog net zo nek-aan-nek met de formatie van Gantz als in april. En dat ondanks het feit dat intussen in de Likud partij de Kulanu-partij van Moshe Kahlon (4 zetels) is opgegaan en Zehut (nog 0 zetels) van Moshe Feiglin, die een nieuwe Tempel wil bouwen op de plek waar nu nog de belangrijkste moskee van de wereld staat, de Aqsa-moskee.
Moshe Gantz en zijn twee collega-houwdegens die samen zijn gegaan met de partij van Yair Lapid, lijken evenmin veel verder te komen dan ze toen waren. En dat ligt ook allemaal volstrekt voor de hand. Beide partijen willen namelijk gewoon hetzelfde.

– Lees verder bij de bron, Abu Pessoptimist