Bibberen voor een baksteen

Gerrit van der Kamp, voorzitter van de ACP, een politievakbond, is boos. Hij vindt het niet kunnen dat iemand foto’s van agenten herkenbaar op internet heeft gezet, meteen spelletje eraan gekoppeld: Poke A Cop, een parodie op op Pokemon Go. Daar “vang je een wezen door er een bal naar te gooien.” In de parodie “moet je een baksteen naar een agent gooien”, zo legt de NOS uit, behulpzaam als altijd. Niet leuk, vindt Van der Kamp. “Dit achtervolgt collega’s”, klaagt hij. Agenten “denken volgens hem tegenwoordig twee keer na voor ze in actie komen.”  Agenten die in de rats zitten, en die twee keer nadenken voor ze toeslaan? Dat lijkt me een goede zaak. Immers…

Als agenten, bibberend voor een baksteen, twee keer hadden nagedacht voor ze optraden, dan had Mitch Hernandez, in de zomer van 2015 overmeesterd en gewurgd door een vijftal agenten, wellicht nog geleefd.

Als agenten, bibberend voor een baksteen, twee keer hadden nagedacht voor ze optraden, dan had Rishi, een ongewapende jongen van zeventien die in december 2012 door politie met een schot de rug werd gedood, wellicht nog geleefd.

Als agenten, bibberend voor een baksteen, twee keer hadden nagedacht voor ze optraden, dan had de Macedonische vluchteling die eerder deze week onder verantwoordelijkheid van politie werd doodgewurgd,  wellicht nog geleefd. Als agenten tweemaal hadden nagedacht, dan was wellicht het bewijsmateriaal, ter plekke gemaakte filmbeelden, niet onder politiedwang gewist.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: ravotr