Bevestiging: Epstein pleegde zelfmoord

Het gaat het complotcircus natuurlijk niet tegenhouden, maar inmiddels is officieel bevestigd dat de Amerikaanse financier Jeffrey Epstein zelfmoord gepleegd heeft in zijn cel. Epstein zat achter de tralies op verdenking van het misbruik van tientallen minderjarige meisjes.

Uit de lijkschouwing blijkt dat Epstein zichzelf heeft opgehangen. Daarvoor heeft hij aan elkaar geknoopt beddengoed gebruikt.

Epstein kende heel wat machtige mensen uit de zakenwereld en de politiek. Zijn dood kwam een aantal van die mensen naar alle waarschijnlijkheid niet slecht uit. Er werd in eerste instantie dan ook met het nodige wantrouwen gereageerd op het nieuws dat de zakenman zelfmoord zou hebben gepleegd. Donald Trump ontzag zich zelfs niet te suggereren dat Bill Clinton annex zou zijn met de dood van Epstein.

Volgens het Amerikaanse Ministerie van Justitie is men in het detentiecentrum waar de financier gevangen zat ernstig nalatig geweest. Zo had de cel van Epstein elk half uur gecontroleerd moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Of dat het dienstdoende personeel aangerekend kan worden is overigens maar de vraag. Detentiecentra kampen met een gebrek aan personeel. Het zijn zware, slecht betaalde banen, waar weinig mensen zich tot aangetrokken voelen. Het personeel in de afdeling waar Epstein gevangen zat maakte volgens Amerikaanse media op semi-permanente basis overuren.

Uitgelichte afbeelding: By Palm Beach County Sheriff’s Department – Palm Beach County Sheriff’s Department [1][2], Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5616285