Behoud de Lutkemeerpolder!

Gisteren werd de toekomst van de Lutkemeerpolder in Osdorp en de bioboerderij De Boterbloem besproken in de Amsterdamse Commissie Ruimtelijke Ordening. Een verslag van een betrokkene.

Vanaf de Dokwerker ging het in optocht naar de Stopera waar we ons flink hebben laten horen aan het begin van de vergadering. Uiteindelijk werd om 19.30 daadwerkelijk de polder besproken en konden we inspreken.
Wat een vertoning! Mooi bijdragen van Bij1, Partij v/d Dieren en zelfs Christenunie. Maar Groen Links laat het volledig afweten. Onzinverhalen over ‘echt niet anders kunnen’, maar het wordt een mooi bedrijventerrein en het is heel erg hard nodig. Coalitiepartner D66 nam niet eens de moeite om een standpunt uit te dragen (zouden ze dat al hebben).

Enig lichtpuntje is het feit dat het op de raad van 21 december alsnog inhoudelijk besproken gaat worden. Het corruptiedossier en de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente heeft met SEKU BV -waarvan de directeur verdacht wordt van fraude- is toch een kleine smet op het blazoen. En er liggen wat vragen van SP en Bij1 voor MER onderzoek.

Wij geven niet op. Volg de aankondigingen en plannen op Behoud Lutkemeer

– Boze Boerin op Indymedia