Bed en bad, maar geen brood?

Ja, daar hadden ze even niet op gerekend bij de PvdA, denk ik zo. Alles was in kannen en kruiken en nu kon men even fijn links gaan freewheelen bij de PvdA zonder dat dat problemen kon veroorzaken, en nu blijkt het ineens wel degelijk alsnog verschil te maken in de bed, bad en broodkwestie met betrekking tot uitgeprocedeerde asielzoekers, en kunnen ze moeilijk alsnog terugkrabbelen. De VVD, die op haar beurt door een deel van hysterisch rechts nog steeds niet voldoende rechts beleid uitvoerde met die schier communistische PvdA in het kabinet, was eveneens van plan voor dat deel van hun electoraat te gaan cateren.

Overigens vind ik het een behoorlijk mistige kwestie, Nederland schijnt dan de regels overtreden te hebben voor opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers, maar bed bad en brood schijnt daar dan weer niet expliciet onder te vallen. Wat staat er dan wel in die regels, vraag je je af. Reden voor verhitte discussie blijkbaar, waar men twee dagen geleden nog van zei dat men er àb-so-luut uit ging komen, maar het na twee nachten doorwerken nog steeds niet is.

Anders moet er misschien even een spelletje Bed-Bad-en-Broodkwartet gespeeld worden, en dat er dan een uitruil bereikt kan worden. Bed, bad maar dan geen brood of zo. Of een versie van Pim Pam Pet (Brood Bad Bed!) waarbij er na het draaien aan de schijf een alternatieve maatregel genoemd moet worden om asielzoekers te pesten die begint met de opgekomen letter, ter compensatie van het feit dat we ze niet vervuild op straat laten verhongeren. Die lui moeten immers niet gaan denken dat ze zomaar gratis een recht op leven hebben, nietwaar? We moeten allemaal inleveren, dus zij ook.

Nee, uitruilen, dat werkte tijdens de formatie immers ook zo goed, waardoor een regering met de PvdA nu de dwangarbeid voor bijstandsgerechtigden heeft heringevoerd, bejaarde zorgbehoevenden terug naar huis heeft geschopt en de JSF heeft aangeschaft